lördag, juli 07, 2018

Svensktysktpolskt

Naturligtvis blev det en trevlig middag också ikväll. Ny bordsplacering. Vi hamnade med ett nygift par, som beslutat göra sin  bröllopsresa som en fjällvandring. De hade varit ute i tio dagar, sovit i tält, men ville nu avsluta med en övernattning inomhus. Och dessutom med god mat.

Hon var småländska boende i München. Han polskfödd men sedan treårsåldern boendes i södra Tyskland.

Det blev mycket prat om våra respektive länder. Inte politik, men allmänmänskliga funderingar och livserfarenheter. Jag gillar sådana samtal. Och speciellt när språken skiftar. Här pratades svenska, engelska och tyska i en härlig blandning. Mycket skratt. Mycket mat. De var särskilt hungriga efter tio dygn med frystorkat. Lyckades få i sig dubbla förrätter och tog en hel vinmeny därtill.

Vi skildes åt med förvissning om att ses till frukosten imorgon. Själva tog vi ett glas vin extra och satt i och filosoferade medan solen sakta sänkte sig.

Må den vara pigg imorgon.

Vad  vi åt? Jo, vi började med en kantarellsoppa med en osttoast och sallad. Det följdes av renstek med mandelpotatisgratäng, rostad palsternacka och en rosmarinmajonnäs. Desserten blev en crème caramel.

Inte dumt.

*****

4 kommentarer:

 1. Finurlig idé det här med bordsplaceringen som varierar. Ett bra sätt att lära andra människor. Ofta sitter man ju nästan vid samma bord jämt.

  SvaraRadera
 2. @Elisabet

  Jo. Här har man minsann inget att säga till om. 😄

  Serveringspersonalen och kocken ställer också upp sig, när alla gäster satt sig ner, ringer i en klocka och presenterar därefter menyn.

  SvaraRadera
 3. Samma stil och arrangemang på Blåhammaren där jag bott o ätit. Smart och praktiskt för det var lite pussel få plats för allt folk. Men tex på Storulvån och Grövelsjön hade de inte det arrangemanget så där satt vid sina bord utan att prata med varandra. Gissa vilket som var bäst ;-)

  SvaraRadera
 4. @Turtlan

  Det blev bara sååå trevligt varje kväll.

  SvaraRadera