onsdag, augusti 29, 2018

Mörkrädd

Vad är det som händer? Törs man förlita sig på svenskarnas sunda förnuft, eller är historien från 30- och 40-talen förpassad till evig glömska.

När jag läser om den så kallade Alt-rightrörelsen, undrar jag vem det är som är mörkrädd. Är det det stora grabbgänget födda någonstans på 80-talet, stora och starka?

Sedan kan man ju undra över herr Åkessons mörkrädsla för P3 där han intervjuas i kanalen och säger att han vill lägga ner den, för att den bara är "vänsterliberal propaganda".

Jag förstår plötsligt varför SD-anhängare i större utsträckning än andra använder sig av robototar (bot-ar) för att sprida dynga över nätet. De använder sig av så kallad artificiell intelligens. Det rapporterades också idag.

 Ja, vems intelligens skulle de annars använda? Själva verkar de ju vara helt utan.

*****

4 kommentarer:

Cecilia N sa...

Du är klurig du.
Sen är det nog så att de använder översköljningens metod för att pränta in att de hör till normaliteten. Och då behöver de robotar för att hinna med.
Ack och ve, hur ska det gå?
Må alla vi andra segra.

Elisabet. sa...

Det mest beklämmande -enligt mitt sätt att se det - det är ju att det är människor från många andra "vanliga partier" som röstar på SD, inte enbart moderater. Jag höll på att ramla baklänges när jag hörde att hemma i Norr, - och Västerbotten går det jättebra för dem på vissa orter. Det lär ju också vara så att lågutbildade, som jag t.ex. vi är nästan predestinerade att bli SD:are enligt många förstå-sig-påare. Vi är liksom så dumma så vi går på vad som helst. Jag har aldrig någonsin röstat på SD och kommer aldrig att göra det heller, men jag tror att dom här ständiga påhoppen på människor som röstar på dem och på J.Å .., ja, det får helt motsatt effekt. Helt förvissad är jag att SD gör ett kanonval i år. Tyvärr.

Bert Bodin sa...

Klart är att de försöker normalisera sina värderingar. De försöker ju till och med verka "tjusiga" på sina valaffischer.

Bert Bodin sa...

Vi måste reagera över deras människosyn. Men jag kan hålla med om att det kanske vore bäst att ignorera dem helt.