tisdag, augusti 28, 2018

Shopoholicism

En så'n där händelselös dag. Tycks det. En dag i stan. Gråväder, men bara lite regn då och då. Det blir tvättstuga, lunch på stan, besök hos frisören, veckoinköp m.m.

Men så gjorde jag något som jag aldrig gjort förut. Jag köpte byxor. Två par!!! Det är ju inte klokt. Överdriven konsumtion som jag ogillar starkt.

Här i Luleå har vi en smått legendariskt affär, som säljer jeans. Bara jeans. Massor av jeans. Alla i världen existerande modeller. Ägaren är också legendarisk. Han ser direkt på kunden vilken storlek och vilken modell som passar. Helt suverän. Men nu börjar han komma till åren och lägger ner verksamheten. Alltså var de utförsäljning.

Jag skäms lite. För jag har inte varit särskilt trogen den där affären genom åren. Men nu lockades jag dit av att allt såldes till halva priset. Ett par Levis av traditionell modell kan man väl alltid samla på sig. De håller, modemässigt. Nu blev det en ny modell för mig. 511. Han tyckte att jag skulle kunna ha den. Skönt att få tag i ett par jeans utan extravaganser. Inte blekta. Inga hål på knäna, och som kräver att man "bor in dem". De kommer att räcka ett tag.

Men det andra byxparet, då. Jo, de var planerade. Ett par arbetsbyxor på Clas Ohlson. Det var det.

Men sedan hände inget mer än att vi beslutade att stanna kvar i stan till imorgon. Vädret lite trist.

*****

9 kommentarer:

Cecilia N sa...

Nu är det så att jag som snarare drivs av shoppingovilja än shopoholicism gärna köper två par på en gång. Så är det gjort, liksom. Sparar in varannan gåpåstanrunda.

Bert Bodin sa...

Jo. Rätt tänkt. Men jag är ju rädd för vad andra ska tänka, när jag kommer med TVÅ shoppingkassar. 😉

Monet sa...

Lewis 511 är den absoluta klassiska grundmodellen. Har du aldrig haft dem förut är det dags!

Bert Bodin sa...

Men jag hade för mig att det var 505 och 512, som jag betraktat som klassiska. Kan jag ha fel?

Turtlan sa...

501 är den klassiska modellen vad jag minns. Dock inte så bra passform för mig mer än i yngre år ;-)

Bert Bodin sa...

Du har helt rätt. 501 var originalet. Det framstår nu klart som korvspad.

Monet sa...

Turtlan har förstås rätt! Och vill bara säga att jag försökt kommentera här i flera dagar - det går helt enkelt inte!! Får se om det funkar nu...

Bert Bodin sa...

Tydligen så gick det bra. ☺

Monet sa...

Ja, efter fem försök och två dagars uppehåll. Klart man måste publicera sina misstag. Oavsett siffror - hoppas du trivs i jeansen. Skulle här aldrig drömma om sådana. 32 grader mitt på dagen fortfarande!