söndag, september 16, 2018

Septembersöndag

 Det börjar bli slut på sommar, om man så säger. Afrikas blå lilja blommar med sin sista av de elva blomställningar som den så generöst delat med sig av under hela sommaren.

Nu får den komma hem till balkongen i stan. Man vet ju aldrig; det kan komma en frostnatt. Speciellt när man hör följande från SMHI, i två av dagens sändningar:

"Norra Norrland: Ett regnområde ... osv. ... och temperaturen blir minus 5 till plus 2 grader."
Que? Det där synar jag. Vi har ju haft 15 grader idag och nätterna har hållit ungefär 9-10 grader på plussidan. Skickade därför ett meddelande till institutionen och ifrågasatte.

Något svar har inte kommit.

I de fina kvarteren har myrorna snygga planteringar runt stacken.

 I övrigt har det varit de vanliga sysslorna som fyllt dagen. Lingon- och svampplockning. Och på köpet får man ju se en del annat. Som alltid när man vistas i naturen. Du vet den där skräckinjagande företeelsen som finns bakom knuten och som många inte skulle tänka sig att gå ut i. Svenskarna har blivit stadsmänniskor i allt högre utsträckning.

Skogsmulle ... Kom tillbaka!


Förstärkning till hushållet. Tänk om krisen kommer!
Nere vid vår strand växer ... ja, är det mynta? Bladen doftar gott.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vi har massor med mynta i en av odlingslådorna. Den - myntan - använder pv i sitt te och det blir jättegott!

Bert Bodin sa...

Jo. Det är tydligen åkermynta som finns här i norr. Särskilt "på fuktiga ängsmarker och stränder" enligt en av flororna vi har hemma. I den stora boken, som jag litar mest på, är den inte nämd alls.