fredag, november 23, 2018

Dags att göra rätt

Jag blir nästan lite skraj när jag hör debatten om public service-TV och -radio i t.ex. Opinion live igår. Hur inte bara yngre delar av befolkningen tycker att det är trist och tråkigt med SVT och Sveriges radio.
 - Man känner det som att man sitter med i studion på TV4 på morgnarna. Det gör man inte i SVT:s. Det är bara grått.
Så uttalade sig en ung tjej.
Nu är jag ingen anhängare av morgon-TV överhuvudtaget. Jag tycker att radions P1 är vida överlägset. Man kan göra annat, än att hålla ögonen på en skärm och ändå få i sig innehållet i nyheterna.

Jag förstår att mysfaktor är en ledande egenskap för att yngre personer ska trivas nuförtiden. Det får inte vara någon ansträngning; det ska jämt vara kul, utan några döda punkter med tid för eftertanke.

Men jag blir extra skrämd, när en till synes vuxen herre står och ondgör sig över Public-service-avgiften som nu införs från årsskiftet. Kommer tyvärr inte ihåg vad han heter. Men gallan var i god funktion hos honom.
 - Jag vill inte betala för något jag inte gillar, sa han.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag vill heller inte betala för RIX fm, Energy, TV4, Kanal 5 - sjuttioelva. Hur kan jag säga bort dem, för jag tittar så gott som aldrig. Men jag betalar för dem, så fort jag betalar något i en affär. För hur skulle de annars existera?

I vilken konstig bubbla lever de, som säger sig aldrig titta på SVT? Det är inte undra på att amerikanskt tjafs och bjäfs och annan lättsmält smörja blir vår framtida folkkultur. Bevare mig!

Nä - ungdomar och äldre. Det är dags att göra rätt för sig.


Heja SVT, heja SR och heja UR!

*****
Mina övriga inlägg i frågan.

2 kommentarer:

Babsan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bert Bodin sa...

Kommentaren har flyttats till rätt inlägg. Se nästa!