lördag, november 24, 2018

Fem och en halv timme senare ...

.. kommer vi hem igen. Lite hungrig får jag nog säga att jag är och Benke sätter genast igång med middagen. Själv är jag ledig.

Det var efter en lång runda lite hit och dit under dagen. Nere vid Södra hamnen höll jag nästan andan av skräck. Två skrinnare på den tunna isen ute på fjärden. Hur vågar de? Jag menar, isen har inte legat många dagar. Skulle jag ha gett mig ut skulle jag definitivt ha hållit mig inne vid land.


Dagen var vacker. Någon grad kring nollan och knappt någon vind. Vi drar oss in mot stan igen och beslutar gå på Kulturens hus och ta en fika, som sedan avslutas med en titt i konsthallen, där Luleåbiennalens verk finns utställda. Men vi hann bara en rätt snabb titt, eftersom vi hade en tid att passa. 


 Lördagsjazz på Kulturcentrum Ebeneser. 
 - Vi går dit i god tid, så att vi får bra platser, sa jag.
Tur var väl det, för när vi anlände fanns bara ett fåtal kvar. Men vi fick plats vid ett högt barbord för två. Ett glas rött hamnade snart där och sedan började Monica sjunga. På repertoaren stod låtar och historia från Billie Holiday och Nat King Cole. I nästan två timmar. 
 
Där halvt skymda satt Sven och Lisa. Ja, Wollter och Wede, alltså.

Det blev en lång eftermiddag. Och den är ju inte slut än.














*****

2 kommentarer:

Kersti sa...

Vilken trevlig dag i kulturens tecken. Vi har dragit oss undan från civilisationen och kurar på torpet. Strålande sol och ett tunt snötäcke förgyllde dagen. Nu sprakande brasa och middagen i ugnen. livet är gott.
Trevlig lördagkväll önskar jag från Sörmlandsskogen.

Bert Bodin sa...

Sörmland är trevligt. Även på lördagskvällar. ☺