torsdag, november 15, 2018

Händelselö ... -rikt, menar jag

Inte blev det så händelserikt idag heller. Men när man börjar tänka igenom timmarna som gått, så är det ju en del i alla fall. Träning på gymmet. Lunch på bistron, fiskfrites med ingefärsstomp, chilimajonnäs och skarp sojasås. Vi tänkte inte på vad vi beställde, men det slog oss precis när rätten kom in på bordet; hm ... igårkväll åt vi ju fish and chips. Det vi fick idag var något liknande, även om det var i lite förfinad form.

På eftermiddagen hittade jag på att gå på mitt gamla jobb. Där var det "vernissage". De hade nämligen begåvats med stora, vackra luleåbilder i alla rum, på båda våningarna. En luleåfotograf, som jag såg en utställning av redan i fjol.

Sherry blev det inte. Men väl kaffe och pratstund med de som cirkulerade upp till fikarummet.

Men inte kunde jag ju sitta där, hela dagen. Jag var ju egentligen på väg till Systemet. Där träffade jag kompis Håkan, som jag inte sett till på ett tag. Han är "världsresenär", så det är inte underligt att han verkar osynlig emellanåt. Skriver och fotograferar för både svenska och utländska magasin; Forbes, Icon, Åka skidor med flera.
 - Vi måste träffas, sa han. Före jul. Men ni väntar förstås på en inbjudan?
 - Jepp, sa jag, medveten om att han och hans flickvän flyttat till en adress utanför stan, som jag egentligen inte vet var det är. Tänkte att det inte är så enkelt att bara "komma förbi", där ute i skogen.

Vi träffas annars alltid på en pubkväll dagarna före jul varje år, och sedan lite sporadiskt då och då. Midsommar tillsammans är en tradition.

Hemåt för en stund. Sedan blir det kväll på Vetenskapens hus, med norsk föreläsare.

*****

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Låter som en trivsam dag. Du har ju ett betydligt större utbud i och med att du bor i centrum. Nej, det är inte långt vare sig till Halmstad eller Falkenberg, 22 km enkel väg, men det blir en bit ändå. Det är inte så där att man bara tvär-åker-in.

Kersko sa...

Behaglig tillvaro tänker jag när jag läser. Långt ifrån min ganska kaotiska vardag just nu. Måste försöka lugna ner den på något sätt. Har i alla fall avslutat dagen med en sånglektion vilket, för mig är som lisa för själen. Avkoppling med stora bokstäver.
Trevlig kväll

Kersti sa...

Idag gick det inte att kommentera när jag valde alternativet namn och webbsideadress. Konstigt och lite irriterande.

Kersti sa...

När jag förhandsgranskade svaret gick det.

Bert Bodin sa...

Jag har det bästa av två världar. Staden och skogen (stugan). Det uppskattar jag och försöker utnyttja.

Bert Bodin sa...

Tack. Föreläsningen gav dock inte vad jag förväntade. Men jag lärde mig mycket om Norge, som jag inte kände till.

Bert Bodin sa...

Märkligt och oförklarligt.

Måste gå igenom inställningarna. Tack för "felanmälan". 😊