fredag, november 23, 2018

Jag ljuger

Jag måste tyvärr meddela att det var lite fäjk njoos i mitt förra inlägg. Jag har nämligen öppnat plånboken idag, trots löftet om annat.

En fika på stan.

Men det föreligger en förmildrande omständighet. Fikat var inte rabatterat på grund av - ja, ni vet. Tvärtom var det rätt dyrt. 156 kronor för två personers intag.

Bilden lånad från Coop Värmland. (Mustaschen på vår bakelse
var dock betydligt större.)



Vad som däremot kan läggas till den positiva sidan är att kaffet beledsagades av bakelse. En god sådan, dessutom. Blå marsipan på ytan, som dessutom pryddes av en svart tingest. En mustasch. Det visade sig vara en s.k. mustaschbakelse, som har den lilla finessen att fem kronor av dess pris går till forskningen kring prostatacancer.

Den var god. Väldigt god!



 



*****

3 kommentarer:

thord wiman sa...

Nåja, du är förlåten Bert. En kopp socialfika är aldrig fel för att något lysa upp denna kylslagna, kolsvarta dag, Black Friday. En hel del shopping har varit på gång i min stad, readag och säkert också starten på årets julhandel 2018.
Blir matt av tankar på materialism och att leva i ett fördummat konsumtionssamhälle med alla negativa konsekvenser det innebär globalt för människor, miljö och klimat.
Men hoppsan!
Trots alla dåliga och dåraktiga influenser som sköljer över världen från Amerika som vi okritiskt anammar finns det faktiskt butiker som vägrar att hålla öppet, väljer att hålla stängt! under "BF" som en motrörelse, protest mot vulgär överkonsumtion.

Hittar ett beklämmande klipp på youtube om konsumism och köphysteri långt bortom all anständighet och jag vill varna känsliga tittare för delar av innehållet!

Get out of the materialism trap now youtube (obs tiden: 9:38)

Cecilia N sa...

Tack Thord.
Kontrar med http://www.aliciasivert.se/handgjord-jul-hallbara-julklappar/

Bert Bodin sa...

Vi satt med full uppsikt över entren till en av de tre gallerior som finns i centrala stan. Stundtals såg det ut som att man höll på att utrymma gatan utanför. Det var "kö" in.