onsdag, november 21, 2018

Så ringer det på dörren

I vår bostadsrättsförening fungerar det mesta. Nödvändiga reparationer av gemensamma utrymmen, tvättstugor, garage o.s.v. Naturligtvis gör vi även själva förbättringar i våra respektive lägenheter. Men en del sker även där kollektivt.

I maj fick vi nytt fibernät i hela fastigheten. Nytt TV-system. Wi-fi och hela konkarongen.

Under året har också ventilationssystemet setts över. Mycket har bytts ut.

Så var det det där med köksfläktar. Vi har centralfläkt med spiskåpa. Det har funkat utmärkt. Men på senare år har det ibland hänt att vi känner matos, som inte är vårt eget, i lägenheten. Inte så kul. Det gjorde att översynen blev gjord. Det visade sig att någon/några på egen hand hade satt in vanliga spisfläktar. Det ställer till det med balansen i systemet och förbjöds.

Men nu, när systemet förnyats ansågs det även att vi behöver nya spiskåpor. Alla var inte glada åt det. Det kostar en slant. Det muttrades.

Konstigt nog fick inte vi något påpekande. Det verkade som att vi inte skulle behöva byta. Av någon outgrundlig anledning. Och grannarna undrade, och tyckte det var konstigt. Men vi brydde oss inte.

Så kom motorder i sista stund. Allt har varit klart en tid. Alla har fått sin nya, godkända kåpa. Men något stämde inte. Hm ...?

Då visade det sig att just vi helt enkelt hade blivit bortglömda. Här hade vi gått och "skrutit" om att
 - Näe vi behöver inte byta. Våran funkar så bra."
 - Var glada för det, sa grannarna. Ni behöver inte slänga ut 2000 spänn.

Så idag ringde det på dörren. En tekniker kom in och började jobba.

Nu sitter den där. En ny fräsch spiskåpa. Ja, den gamla var välskött, men saker utvecklas ju. Och vi får krypa till korset och berätta för grannarna.

Nu blir väl maten ännu godare, kan jag tro.



*****

2 kommentarer:

Monica sa...

Haha, nåt lurt är det:-), Franke måste ha lagt anbud i hela landet för vi fick lika och samma här, folk har vid renoveringarna krånglat till hela ventilationssystemet med sina fläktar. De bytte inte alla deras som jag förstod utan kunde justera och ta in i systemet. Vår var den ursprungliga fläkten så de tyckte vi skulle få det lite uppfräschat alldeles gratis. Ja jag jobbade för det, eftersom jag var hemma så kunde jag springa och öppna dörrar och fönster medan de höll på med sina tryckluftsutjämningar eller vad det var. Skulle man önska sig något vore det att fläkten satt högre, de monteras ju smartare i nybyggen. Men lite kul att det är samma fabrikat när det finns mängder av sådana:-). Men är nöjd med den, kom ihåg att diska filtret lite då och då bara:-)

Bert Bodin sa...

Oj - Du får det nästan att verka som att vi blivit lite lurade. :-)
I vårt fall är det firman Installationskonsult som jobbat på order av Riksbyggen.
Nåväl. Vi är nöjda. Det roliga var att vi var nöjda med den gamla kåpan också. Men den här har lite fler finesser. Man måste ju utvecklas. Haha.