lördag, december 15, 2018

Ordning och reda


Vi drar ut till skogs i kylan. Termometern står på 21 minusgrader och inne i stugan är det bara 3 plus. Tydligen har jag råkat ställa ner underhållsvärmen lite för lågt, när vi åkte härifrån sist för två helger sedan. Men det är snart fixat.

Värme får vi också inifrån i och med de småjobb som vi gör utomhus. Fåglarna ska matas och terassen skottas. Vi har bestämt oss för att hålla efter snötäcket så gott det går på terassen, visa av erfarenheterna från i fjol då vi hade snö mer än meterdjupt och därmed upp över ett av köksfönstren.

Rätt snart är sysslorna klara och vi kan dra oss in i den relativa värmen på 10 grader och varmt kaffe. Därute på altanen lyser "tjoffsan" så fint. Resultatet av en ljusslinga som knorvlat till sig under sommarförvaringen för några år sedan, och fullständigt omöjlig att reda ut. Den får numera göra tjänst som just tjoffsan, med stor framgång.

Helgen går vidare.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jag vet INGEN som är så fenomenal på att reda ut sånt där, som pv! Och ingen så komplett oduglig på samma sak som undertecknad.

Bert Bodin sa...

Haha - då kan vi ta varann i hand du och jag.

Men nu har vi accepterat faktum. Tjoffsan består.

Turtlan sa...

Jag tycker Tjoffsan är fin! Vilken bra idé hur man kan hänga upp en ljusslinga! Tackar o tar emot varianten.

Bert Bodin sa...

Den är uppskattad. Och enkel skötsel är det också. Bara att stuva undan, när säsongen är över. ;-)