fredag, december 07, 2018

Tvehågsen

Nog märks det att vi närmar oss jul. En sväng till Konsum en eftermiddag i december gör att säsongen bekänner färg. Jösses vad mycket folk. Överallt. På gator och i affärer. Ändå är klockan bara halv tre på eftermiddagen. Va! Jobbar inte folk? Är man ute och kompar, för att göra slut på pengarna, eller vad är det frågan om.

Nåja. Jag får väl glädja mig åt att affärerna ännu så länge verkar ha viss dragningskraft, istället för att alla sitter hemma och handlar på nätet.

Skönt är att komma hem till gården och lugnet ... Men då öser radion på med skräckhistorier från hela världen. Till exempel att en femtonåring med hjälp av vuxna, försökt köra in på polisens gård i Västerås och hota med skarpladdad pistol. Han åkte dit, för mordförsök. De vuxna togs till förhör. Och jag hoppas innerligt att de får stanna där. Länge!

Den här fina innergården är det inte många utomstående som känner till.

Frågan är: Är det lugnt, eller är det inte.
Ingen regering.
Ingen törs lägga ner Svenska Akademien, trots att det vore bäst. Börja om från början med nya ledamöter. Och fråga inte Horace!

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, man kan bli tvehågsen för mindre. Pratade med en av postnords chefer här i Halland, han berättade att nästa vecka nog blir riktigt ruggig för butikerna, det är då dom flesta paketen väntas komma. Gud vare lovad att jag är pensionär! Om brottsligheten hör jag så mycket hemskt från vanligtvis välunderrättat håll ., om känslan av att det ofta känns som ett meningslöst arbete, då det man tror ska generera långa straff, knappt ger en månads fängelse. Och nej, det är nog så att ingen blir bättre av att sitta i fängelse, men då blir det väl något vapen mindre ute bland allmänheten. Eller någon skytt mindre.

Bert Bodin sa...

Jag tror egentligen heller inte på längre straff. Men jag tycker rätt ofta att juridiken är flat. Hur missdådare tas in på förhör och sedan får åka hem. Med risk att de ställer till med mera sattyg.

Färsk rotting vore nog på sin plats emellanåt. 😉