.. viktigt hushållsarbete. Fjolårets (OBS!) svarta vinbär har legat och gojsat till sig i frysen och får nu komma till heders, genom att bli vinbärssaft. Eller snarare vinbärsdryck, eftersom jag använder hälften av den rekommenderade sockermängden, om ens det.
Vinbärsdrycken används ju inte som saft, utan mera som måltidsdryck ibland.
Nu blir det mera plats för hjortronleveransen som enligt plan ska levereras ikväll.
Med malmtåg.
*****
Jag har en större låda röda krusbär som skall bli bordsdryck så småningom. Det är en rikedom att få fylla förråden med egengjord saft, sylt, marmelad m.m.
SvaraRadera@V.
SvaraRaderaTyvärr är det alltför få av nutidens svenskar som ens vågar sig ut i naturen för att skaffa bär. Det är synd att man inte uppskattar en av våra finaste förmåner, Allemansrätten.
Här i huset kokas sylt, saft, och marmelad. Sistnämnda på kumquat, som vi har en osedvanligt givmild buske av på vår inglasade balkong. Den lär inte ge skörd nästa år, tyvärr. Imorgon skördar vi de sista frukterna för denna gång.