Mat och sån't

Kycklinglax


God och enkel kyckling- eller laxrätt.
 
Vill du ha receptet så får du det här. Gäller för två personer.

En stor palsternacka, två medelstora morötter och en bit rotselleri putsas och skärs i lagom stora bitar.

Lägg dem i en lätt smörad form och ställ in dem i 200 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut dem ur ugnen efter halva tiden och rör om lite. Salta lätt.

Under tiden tar du fram en stor bröstfilé av kyckling och skär den i "munsbitar". Bryn den och salta. Kycklingen kan bytas ut mot laxfilé i bitar.

Skär samtidigt 3 smala kabanosser (eller annan kryddad korv) i korta bitar, och klyfta en rödlök.

Lägg kycklingbitarna/laxbitarna, korven och löken över de rostade rotsakerna. Krydda med lämpliga kryddor, pressa över saften av en halv lime och sätt in i ugnen igen och tiduret på 20 minuter.

När två minuter återstår lägger du på broccolibuketter, svarta oliver och purjolök. Sprinkla lite olja eller smör på de sist ilagda grönsakerna.

Rrrrrringggggggg, säger tiduret, när det är klart att äta. Servera med crème fraiche smaksatt med svamp.

Lätt som en plätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.