Mat och sån't

måndag, maj 29, 2006

Betaglukan

Be-taglukanerna? Betaglu-kanerna? Betaglukan-erna? Betag-lukanerna?

Detta folkslag, som bor i det svåruttalade landet Betaglukan, har länge varit rätt bortglömt.

Handen på hjärtat..!
Har du en aning om var det ligger?
Nej - Jag tänkte väl det.
Men jag vet att det ligger rätt nära de Langerhanska öarna.
Ljusnar det då?
Nähä!

Men nu blir det ändring på det. För nu skall du få lära dig.

Betaglukanerna samarbetar nämligen med Aventramiderna, för att du skall få det bra. Det är bara att ta emot och vara tacksam. Tack och lov är Aventramiderna rätt tåliga. De skadas inte av värme, och kan utan vidare kokas, utan att förlora sina goda egenskaper.

Kokas!??

Jepp - Och tillsammans med Betaglukanerna verkar de för att ditt kolesterolvärde sänks, samtidigt som Aventramiderna skyddar mot inflammationer.

Bra va?

Finns i havregrynsgröt.



Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.