Mat och sån't

fredag, november 17, 2006

Fynd

 
Även om året ännu inte är slut, tvekar jag inte. Det här är årets vita vin. Rudera Chenin Blanc. Fulländat.

Till vinet åt vi lax, ugnsbakad i en hummer- och lingonfond.(!) Detta blev en variant, som tidigare aldrig prövats. Originalreceptet föreskrev något annat, som vi inte hade hemma. Som den uppmärksamma läsare du är, har du förstås upptäckt att vi finns kvar i stan ikväll. De flesta bra tillbehör finns i stugan, där den mesta go'maten lagas.

Laxen serverades med pressad mandelpotatis, bakad rödlök och färsk spenat i citron. Och den goda fonden, förstås.

Stugan får vänta till imorgon, eftersom vi sent på fredageftermiddagen fick veta att vägen ut till vår udde är oframkomlig på grund av värmen. Den hårda snön är liksom inte hård längre. Sent ikväll håller den snälle plogarmannen på att fixa, så att vi skall kunna komma ut under morgondagen.


Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.