Mat och sån't

torsdag, juni 05, 2008

Nationaldagsafton

Vad skall man kalla kvällen innan, om inte Nationaldagsafton. Givetvis firar man lite i den varma sommarkvällen ute på altanen.

Gamla mor är utbjuden till stugan och vi sitter med ett svalt glas rosévin och pratar, medan maten lagas. Förföriska dofter smyger ut genom altandörren.

Luften är fullständigt stilla. Drillsnäppan piper nere vid stranden. En humla surrar förbi och flugsnapparen jobbar på med sina ungar.


Till rödvingesång serveras gräddbakad hajmalfile fylld med västerbotten- ost. Tillsammans med enkel vårsallad och kokt potatis blir det som bäst. Ett grekiskt assyrtikovin. Tillfälligt fynd på Systemet, serveras därtill.

Dessert blir det också. Men eftersom jag är middagsfri ikväll vet jag inte vad det blir.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.