Hittar en död lax i kylen. Hm! Den kanske man kan göra något av. Flår filén och delar i portionsbitar. Kryddar med chili och lime. Salt av röktyp. En gammal rödlök halveras och läggs i ugnsform. Matfett, salt och timjan och in i ugnen på 175 grader. Efter en kvart får de sällskap av laxbitarna, som får dela form i knappa tjugo minuter. Inte mer!
Ruccola, spenat och vattenkrassesallad med krasseblommor och mangodressing förstärks med bulgur, kokt och kyld.
En creme fraiche med kantarell får ackompanjera.
Desserten blir en lemon curd-glass med maräng och nyss plockade jordgubbar och åkerbär.
Tja - Det blev inte så pjåkigt ändå!
En creme fraiche med kantarell får ackompanjera.
Desserten blir en lemon curd-glass med maräng och nyss plockade jordgubbar och åkerbär.
Tja - Det blev inte så pjåkigt ändå!
*****
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.