Mat och sån't

fredag, september 26, 2008

Så här var det

Min torsdag var lång. Jobbet börjar klockan åtta och slutar 18 timmar senare. Ledningsgruppsmöte. Punkter stöts och blöts i ett rasande tempo. Beslut tas. Andra skjuts upp. Mina punkter faller platt. Nä - Jag skojar. Det var blandad kompott.

Det var sång. Jo. Ekonomichefen som flytt till fjärran land, ringdes upp. Och vi bröt ut i hyllningskör. Han fyllde 50.




Kvällen innehöll avtackning. Tre avdelningschefer avtackades. De slutar inte. Men känner att de vill lämna över till andra. Två nya sparkades in. En var jag.

Maten.... Värd ett eget kapitel. Här kommer menyn:

- Ingångsdrink champagne. Tre "skedrätter" Pimiento fylld med tonfisk och balsamvinäger, älgpytt med kantarell, skinkmousse.
- Förrätten var (håll i er!) grillad pilgrimsmussla på honungsglaserade rödbetor, löjromsmousse med tunnbröd och Torneälvskräfta med Västerbottenost. (Inga signalkräftor här inte. Norrbottnisk flodkräfta - äkta vara.)
- Sedan kom huvudrätten. Suovasrökt rensadel, shiitakesvamp från Kirunagruvan, rostad miniatyrmandelpotatis från Tornedalen, gulbetor och persiljerotspure.
- Fransk Gruyère och spansk flerdjursmögelost, med tomatcitronmarmelad. Mmmmmm.
- Havtornskräm med björnbär, rostad mandel och persikoglass.
- Kaffe avec.

Sen gick vi vidare i luleånatten. Det blev fredag.

Hemska, hemska arbetsdagar.




*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.