Mat och sån't

onsdag, oktober 29, 2008

Larmet går

Nu är det farligt att dricka vin också. Gifter har hittats. Rester av bekämpningsmedel. Till och med i de ekologiska vinerna, om än i betydligt mindre mängder än i de traditionellt odlade.

Det är Naturskyddsföreningen som presenterar en ny rapport. Det är inget konstigt med det. En av naturskyddsföreningens uppgifter är att hålla ögonen på vår livsmiljö och peka på vad som händer.

Givetvis är det också bra att DN presenterar rönen, så att de får spridning i större kretsar.

Ännu ett larm, alltså. Chips, handdukar, kläder. Allt innehåller gift. Vi vet sällan hur mycket. Kemikalieindustrin vill gärna att vi använder ännu mer. EU försöker bromsa men lyckas rätt dåligt.

Visst är vin giftigt.
Alkohol är ett gift, som också kan orsaka cancer, skrumplever, hjärtsjukdomar med mera.

Nu har det kommit fram att spår av omvärlden har hamnat i flaskorna. Och varför skulle de vara befriade från påverkan?

Gifter finns i den luft som vi andas.

Så fortsätt dricka vin.
Det tänker jag göra.
Andas likaså.

Men med ett vakande öga på Naturskyddsföreningens rapporter, kemiindustrin, och EU.

*****


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.