Mat och sån't

lördag, mars 13, 2010

Hur gör man

Jag har fått en beställning. Sådant är ju alltid kul, även om det i detta fall är av mer idéell typ. Det är bara en sak som bekymrar mig. Vad ska jag göra? Vad är det som förväntas av mig?

Det är 12 år sedan sist, som jag presterade ett oförglömligt minne för några av mina bästa vänner. Aldrig någonsin efter det.
- Du måste laga den där soppan, som du gjorde i Val d'Isère. Den kan vi aldrig glömma.
Så var det.
En oförglömlig soppa.
Jag hade då tagit med mig ett bättre gäng shiitaakesvamp, torkad. Tänkte att jag kanske kunde använda den till någon sås, eller så. Men det räckte till mycket mer.

Nu har mina vänner hämtat hem samma sorts svamp ända från Sydafrika och kräver att jag gör om konststycket.

Gärna för mig.
Men det var ju det där med receptet, förstås.
Det fanns inget då.
Det finns inget nu.

Om två veckor ska det ske. Så nu gäller det att repetera. Försöka. Pröva sig fram.

Ikväll serverades 2010 års upplaga. (Kommer soppor i upplagor?)
Den var fantastisk. Serverad med en rostad rågbrödsbruschetta med serranoskinka och ett gott rött vin.

Inte vet jag, om jag gjorde precis som 1998.
Men jag tror det.
Ja - jag hade ingen shiitaake idag. Karl Johan fick duga.

Det dög!

Så nu är jag varm i kläderna igen.
Recept?
Inte förrän jag gjort originalet en gång till.
Om två veckor.




*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.