I kvällens Aktuellt berättas att kött från rasen belgisk blå, nu börjar smyga sig in till svenska köttdiskar igen. Köttbranschen har samfällt sedan "stormen" på 90-talet, sagt att man inte vill befatta sig med kött från dessa djur.
Ändå kommer det in.
Använd din konsumentmakt. Se till att du vet varifrån din mat kommer och hur den produceras. Får du inga bra besked så lämnar du produkten i disken. Det är bästa sättet att på sikt skapa rakryggade och ärliga producenter.
Tyvärr är jag rädd att det till en början skulle bli väldigt mycket svinn i butikerna, om man låter bli att köpa oärliga produkter. Men då får det bli så.
Vi lägger ungefär 13 procent av våra utgifter på mat. (2008)
Motsvarande siffra för tjugo år sedan var 19 procent. Ändå är nog den allmänna uppfattningen att vi har höga livsmedelspriser.
Fler borde köpa bättre produkter. Närproducerat, ekologiskt som ofta beskylls för att vara "för dyrt" väljs ofta bort.
Strunta i det där abonnemanget på meningslösa femtielva tevekanaler.
Behöver ungarna det där dataspelet, den där snöskotern, eller de där urusla tygskorna som börjar på C?
Lär dig använda råvaror från grunden.
Det är kul att baka.
Bär finns i skogen.
Det handlar bara om prioritering.
*****
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.