Mat och sån't

lördag, juni 26, 2010

Midsommaraftonen ...


.. kom och gick. Med sol och finväder, sillunch, kaffe i bersån, och sen middag, som inte var aväten förrän efter midnatt, när solen började gå upp.

Avslappnat trevligt och gott. Förrätten var gravad renfilé med blandade grönsaker, blancherad sparris och en blåbärs- och enbärssås, som blev succé. Huvudrätten var grill à la greque med matig potatis-grönsakssallad och tzatziki. Grillmästare Anders hade lyckats väldigt bra med köttet.

Desserten blev en chokladfondant, med vaniljglass, passionsfrukt och jordgubbar.

Vinerna: Nederburg noble late harvest, till lingonkakan i bersån på eftermiddagen. Till förrätten serverades Kopke Reserva 2007, en portugis från Duoro-distriktet. Det grillade ackompanjerades av La Motte Shiraz från 2007, och desserten blev fulländad med en lyxig champagne, som jag glömt namnet på. Men bubblorna var fina.

En fin dag, som började med sol och slutade med en regnskvätt.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.