Mat och sån't

torsdag, april 14, 2011

Man ska inte vara feg

Lakritsglacerad kolja med fänkåls- och stjärnanisrisotto och ingefärskylda morötter.

Våga!

*****

17 kommentarer:

  1. Ingela13:36

    Hmm...drack du glögg till?

    SvaraRadera
  2. Bert15:09

    Ingela: Jag tänkte faktiskt på din smaksensationsbloggning.

    SvaraRadera
  3. Kersti22:20

    Var det gott?

    SvaraRadera
  4. thord wiman22:41

    Mjja... fast om du bjuder så - JA!

    Men det måste vara på rätt dag förstås: den 1 oktober
    varje år är det "Koljans dag".

    Då kan jag tänka mig att slå till! :-P

    SvaraRadera
  5. Bert22:59

    Kersti: Jo - Det ser lite trist ut på bilden. Min mobilkamera är inte av bästa sort. Men det var jättegott.

    SvaraRadera
  6. Bert22:59

    thord wiman: Det är till att vara kräsen, tror jag. ;)

    SvaraRadera
  7. Hu, det låter inte gott! Inget av det!

    Bert, varför har du börjat med Roy Andersson-färgskala på bilderna, och en lätt dimmighet? Är det avsiktligt?

    SvaraRadera
  8. Aha, det är mobilkamerans fel.

    Kolja är en bra fisk, inte så sladdrig som torsk. Men det fattas lite chokladsås där, tycker jag. Och vaniljglass på morötterna.

    SvaraRadera
  9. Bert12:06

    ab: Nej - Det är min mobilkamera som är dålig. Men jag kanske skulle använda den som ett konstnärligt "grepp". Då blir ju det mesta tillåtet. ;)

    SvaraRadera
  10. Bert12:08

    ab: Haha - Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk. Men eftersom stället har en "stjärnkock" så vågade jag prova. Den där lakritsen var bara en svag svag känsla och ingefärsmorötterna smakade lite extra friskt.

    Helheten blev väldigt god.

    SvaraRadera
  11. Tord14:58

    Du är modig du!

    SvaraRadera
  12. Leif20:11

    Ser ungefär ut som efter jag har fått mig en omgång av katten och får nöja mig med resterna. Gud nåde mig om jag skulle komma på idén att ställa fram något oätligt till honom.

    Han är van att få färsk fisk och vällagad mat. Äter blandad kost minst tio ggr per dag med tonvikt på ekologiskt. Mår finfint men är envis som synden.

    Skriver det här på min bärbara, t.o.m den håller han örnkoll på.

    SvaraRadera
  13. Bert21:53

    Tord: Du låter inte särskil förvånad. ;)

    SvaraRadera
  14. Bert21:53

    Leif: Bortskämd - Vad heter det på Aeröiska?

    SvaraRadera
  15. Leif14:13

    Forkælet, men det menar Marcel bestämt att han inte är. Vi har våra dagliga duster om just det.

    SvaraRadera
  16. Cecilia N21:30

    Jag skulle nog inte våga testa om jag inte fått recensionen. Och ändå älskar jag lakrits, gärna salmiak.

    SvaraRadera
  17. Bert22:06

    Cecilia N: Fegis!

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.