Mat och sån't

onsdag, augusti 24, 2011

Har du inget särskilt för dig . . .


. . har jag ett tips

Ställ en tioliters gryta med blivande svart vinbärssaft största plattan. Slå  på 6:an och ifrån köket i 36 sekunder. Effekten är slående och ger dig och familjen en trivsam kväll i gemensamhetens och harmonins tecken.

*****



Skickat från min Samsung Mobil

18 kommentarer:

  1. Tord19:58

    He, he!

    SvaraRadera
  2. Mian20:10

    Oh no... sånt är INTE kul.
    Det tar liksom aldrig slut när man försöker att torka bort det... >:o

    SvaraRadera
  3. Leif20:27

    Sådana där kökshaverier går inte alls för sig här i huset. Katten blir ursinnig. Han ogilllar nämligen skurborstar. Skurhinken är den ultimata avlivningsstationen för honom. Dit han slänger i mina raggsockor som han allt som oftast på kvällarna försöker avliva på diverse sätt.

    Att jag glömmer kvar något på spisen är lätt hänt och må vara förlåtet ifall det endast är locket på en gryta med nytillagad kyckling eller något annat gott. Då får jag gärna glömma, men inte så det kokar över på spisen och rinner ned på golvet.

    SvaraRadera
  4. Sven20:46

    Du borde inte ha gått ifrån.... ;)

    SvaraRadera
  5. Kersti20:58

    Vatten kokar som bekant vid 100 grader men mjölk när man vänder ryggen till. Men jag visste inte att blivande svartvinbärssaft beter sig som mjölk.

    SvaraRadera
  6. Bert21:27

    Tord: He he  på dig själv du!

    SvaraRadera
  7. Bert21:28

    Mian: Å andra sidan. Nu ser spisen ut som ny. Det kanske behövdes en rejäl skurning. ;)

    SvaraRadera
  8. Bert21:29

    Sven: Säger du det...

    SvaraRadera
  9. Bert21:30

    Kersti: "Vinbär är växtvärldens mjölk." Nytt norrbottniskt ordstäv.

    SvaraRadera
  10. Maja22:38

    MIN saft! (som jag tänker få smaka). Hur kan du slösa så med den?

    SvaraRadera
  11. Bert23:05

    Maja: Åh - Det kommer att finnas kvar. Vi har ännu från fjolårets skörd.

    SvaraRadera
  12. bettankax23:09

    Har alltid undrat hur nya ordstäv kommer till ;)

    SvaraRadera
  13. Oskar23:18

    Detta händer mig en gång per år.....ca en dag efter att vi har gjort rent spisen :)  

    SvaraRadera
  14. Bert08:15

    bettankax: Tänk att få uppleva historia. Vid dess födelse. Det är STORT!

    SvaraRadera
  15. Bert08:16

    Oskar: Haha - Jo, det finns ju en lag som reglerar det.

    SvaraRadera
  16. Helena14:58

    Jag har testat att låta lingonsylten koka sig själv, den blev mycket bättre än när jag vaktar.

    SvaraRadera
  17. Bert22:15

    Helena: Jo, jag brukar också låta lingonsylten sköta sig själv. Har man bara nog stor gryta, så går det fint.

    Men vinbärssaft..... Oj oj oj, vilken kraft!

    SvaraRadera
  18. Men det vet ju alla att 34,5 sekunder är det abslut längsta man kan gå ifrån!

    Allvarligt talat - huvaligen - och det måste vara absolut första gången jag ser något annat än en bild passande för glansiga inrednings- och matlagningsmagasin i din blogg. Tack - du är mänsklig, du också! ;)

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.