Mat och sån't

söndag, augusti 21, 2011

Skördetid

Vi hade inte behövt oroa oss. Det förstår vi nu. Fast det insåg vi ju egentligen även vid det tillfälle i våras, när paniken grep omkring sig.

Idag visar sig sanningen, när vi tar tag i vinbärsskörden. Våra två buskar svarta vinbär fullkomligen dignar av stora saftiga druv.. eh ... bär.

Rikedom i det lilla.



*****

8 kommentarer:

  1. kristina15:30

    Vilken fröjd! Nyfiket: vad gör ni med skörden?

    SvaraRadera
  2. Bert15:43

    Kristina: Sylt, men mest saft, eller måltidsdryck, skulle jag kanske kalla det.

    SvaraRadera
  3. Mian20:07

    Vi gojsar ihop svarta vinbär med vaniljglass och lite ovispad grädde. Det är inte äckligt alls :)

    SvaraRadera
  4. Maja22:04

    Gelé, likör, tårta, ... Supergott, men jag är faktiskt överlycklig över att slippa allt jobb som skördetiden innebär. Såg en tomt med dignande äppelträd och drog ett djupt andetag när jag gick förbi. Glad att det inte är jag som äger dem.

    SvaraRadera
  5. Bert23:01

    Maja: Lättja, kallas det.

    SvaraRadera
  6. Leif07:34

    Svarta vinbär är väl om något hälsosamt? Solbær kallas de för här.

    SvaraRadera
  7. Leif: Jo - Mycket vitaminer och antioxidanter

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.