Mat och sån't

lördag, november 05, 2011

Rosastekt . . .

. . älg. Rotsaksrost med äpple. Hjortronbalsamicoreduktion. Ett gott Amarone därtill.

*****


Skickat från min Samsung Mobil

3 kommentarer:

  1. Leif21:09

    Älgkött med rosengelé går hem hos katten. Det gillar han. Är det inte ekologiskt vin i glasen knuffar han försynt omkull dem med nosen vid första bästa obevakade tillfälle.

    Under senare tid har det blivit många välsmakande middagar för katten så jag satte honom på näringsriktig katthälsokost från Hill's. Det gillade han inte riktigt och började släpa in väl så många döda möss, sina jaktbyten som han ville jag skulle laga till. Flera gömde han, för det var bra att ha om det skulle bli en hård vinter. >:o

    SvaraRadera
  2. kristina23:22

    Hjortronbalsamicoreduktion ... är det på skoj?

    SvaraRadera
  3. Bert10:51

    kristina: Jätteskoj! Ett eget och mycket lyckat experiment. Koka hjortron med lite (jag använde en tesked, knappt) socker i balsamvinäger på svag värme i ca 30 minuter. Mosa hjortronen då och då under kokningen. Reduktionen är klar, när den blir litet trögflytande. Passade utmärkt till älg. Tror det funkar till allt vilt.

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.