Mat och sån't

lördag, maj 12, 2012

Humlesurr och klöver

Året första och därmed största humla lät sig väl smaka av nektarfyllda blommor idag på morgonen. Dock inga klöver. (Det passade bara så bra i rubriken. Man har väl lärt sig av slaskpressen!)

Någon intervju lät sig dock inte göras.
Inte heller ville hon vara med på bild.

*****

7 kommentarer:

  1. Nu börjar det arta (!) sig hos er också :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mian: Haha - Snygg vits. Jo, nu börjar det blir bra. Vi har i och för sig haft fjärilar redan i april, men sedan har våren verkligen varit veklig och svag.

      Radera
  2. Biggan13:08

    HYS HOPP, broder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Biggan: Jo, jag är aldrig orolig för att våren INTE ska infinna sig. Men den här april/maj-perioden har varit både orolig och kall.

      Radera
  3. Jag hade också besök av en jättehumla i dag. Den vimsade omkring i pärlhyacinterna. Men det blåser kraftigt i dag, utelivet lockar inte riktigt. I går kväll var det stilla lugnt. Jag tänkte när jag var ute med hunden i går kväll att det var länge sen det var så fritt från vindar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingela: Jaså, minsann. Du har redan pärlhyacinter. De är en bit bort hos oss ännu. Här vimsades det i krokus, tussilago och penséer. Och liksom du hade vi en kavlugn gårdagskväll och en omruskande lördag. Det blåser friskt från norr.

      Radera
  4. Anonym09:09

    Påsk humla,såg humlor redan i snödropparna.Nätterna är kyliga lite nyckfullt.Såg sädesärlan den 20 april.Trevlig Valborg

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.