Mat och sån't

onsdag, juni 13, 2012

En confiterad gris mättar



. . . från mobilen

6 kommentarer:

  1. Du smörjer kråset som vanligt, ser jag. Det gläder mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marianne: Kul att se dig i bloggvärlden. Jo, jag äter något gott då och då. ;-)

      Radera
  2. Men vad i hela friden är confiterad?

    För övrigt kan meddelas att sonen med god råge (utom benen) överlevt resan t o r Luleå. (Den knasbollen missade att man kunde åka buss til universitetet. Plus en massa annat gående.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Cecilia N: Såhär säger Wikipedia:
      Confitering är en gammal konserverings- och tillagningsmetod som innebär att man först saltar och sedan långsamt kokar in kött, fågel eller fisk, i fett. Då blir köttet riktigt mört och smakrikt. En typ av fett som är vanlig att använda vid confitering är ankfett.

      Confitering sker vid lägre temperatur och under längre tid än fritering.

      Confitering är särskilt vanligt i det franska köket. Confiterad anka, kanske särskilt anklår, är en vanlig variant av confiterad mat.

      Radera
    2. Det låter spännande.
      Får se om man får möjlighet att testa det nån gång.

      Jisses vad man kan lära sig på det där nätet!

      Radera
    3. Cecilia N: Folkbildning på hög nivå. :-)

      Radera

Välkommen att kommentera.