Mat och sån't

lördag, februari 16, 2013

Försök nu göra skillnad

Jag hajade just till, när jag hörde eftermiddagens Eko-sändning.
 - EHEC-bakterier funna i 12-ton hamburgerkött!
Ajaj, tänkte jag, som plötsligt insåg att vi för ovanlighetens skull köpt hamburgerkött som smörgåspålägg i förra veckan.

Bild från Wikimedia Commons
Men när nyhetsinslaget fortsatte insåg jag att reportern var okunnig, när han började säga att det gällde nötkött till hamburgerindustrin.

Hallå - Det är skillnad på Hamburgerkött och kött till hamburgare.
Lär er det!

För hjärtats skull.


*****
Läs mer om hamburgerkött.

2 kommentarer:

  1. Knapsu20:20

    De hörs ju inte ens ha hamburgerkött i affärerna i Stockholm.
    Så de vet knappt om att man äter hästkött. Kanske därför de pratar om hamburgerkött till burgaren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Knapsu: Nähä - Är det kanske en norrbottnisk vana att äta rökt hästkött?

      Radera

Välkommen att kommentera.