Mat och sån't

lördag, mars 09, 2013

Nordsvensk middag

Suovas med mandelpotatisgratäng med västerbottenost. Serverad med tunna flarn av grönmögelost och fjällbrynt messmör.

I salladen fanns tranbärsdressing.

Det blir väl åkerbär till desserten, förstås.



*****

4 kommentarer:

  1. Värmlänningen undrar vad Suovas är för något?

    Go kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Turtlan: Det är lättrökt, lättsaltat renkött. Steks mycket hastigt i tunna skivor. Gärna så att det är literött.

      Serveras på ett otal sätt.

      Radera
  2. Anonym00:35

    Suovas!! oj så gott, här blev det älgfärsbiffar som käre maken är bra på....
    rödvinbärskaka med grekisk youghurt efteråt till filmen ,inte "skrik- o skränfestivalen, inte/ Majalena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Majalena: Älgbiffar går heller inte av för hackor.

      Radera

Välkommen att kommentera.