Mat och sån't

tisdag, april 30, 2013

Nya upplevelser ...

.. i matväg kryddade valborgsmässokvällen.

Efter en GT med tilltugg följde honung- och citruskaramelliserad fänkål bräserad i sitt eget spad, med torrostade cashewnötter och blandsallad.

Sedan kycklingknyten med potatisstomp under gratinerad chèvre.

Dessert blev vaniljglass med norrbottniska jordgubbar och åkerbär. De sistnämnda fortsatte i åkerbärslikören till kaffet och salmiakchokladen.

Ganska fulländat, tycker jag.

*****

6 kommentarer:

  1. Anonym00:24

    Helt fulländat med förnuftet tänkt.Men ack den som hade en Pitepalt på sin tallrik.Ha en bra 1:a maj!

    SvaraRadera
    Svar
    1. norbergianblue: Palt står på vårt bord ibland också. Gott. Trevlig första maj.

      Radera
  2. Den här Benke .., är han kock?

    Ni kunde ju öppna kvarterskrog i Luleå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Elisabet: Nej - Inga kockar i huset. Det faller sig naturligt med näten.

      Radera
    2. Maten , ska det stå

      Radera
  3. Jag tänkte också fråga om Ni har en kock anställd i huset? Men svaret fanns redan.

    Två matkunniga Lulebor räcker långt :-))

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.