tisdag, april 30, 2013

Nya upplevelser ...

.. i matväg kryddade valborgsmässokvällen.

Efter en GT med tilltugg följde honung- och citruskaramelliserad fänkål bräserad i sitt eget spad, med torrostade cashewnötter och blandsallad.

Sedan kycklingknyten med potatisstomp under gratinerad chèvre.

Dessert blev vaniljglass med norrbottniska jordgubbar och åkerbär. De sistnämnda fortsatte i åkerbärslikören till kaffet och salmiakchokladen.

Ganska fulländat, tycker jag.

*****

6 kommentarer:

Anonym sa...

Helt fulländat med förnuftet tänkt.Men ack den som hade en Pitepalt på sin tallrik.Ha en bra 1:a maj!

Elisabet. sa...

Den här Benke .., är han kock?

Ni kunde ju öppna kvarterskrog i Luleå!

Bert Bodin sa...

norbergianblue: Palt står på vårt bord ibland också. Gott. Trevlig första maj.

Bert Bodin sa...

Elisabet: Nej - Inga kockar i huset. Det faller sig naturligt med näten.

Bert Bodin sa...

Maten , ska det stå

Turtlan sa...

Jag tänkte också fråga om Ni har en kock anställd i huset? Men svaret fanns redan.

Två matkunniga Lulebor räcker långt :-))