Mat och sån't

tisdag, november 05, 2013

Uppfostran

- Det är det här jäkla kaffet.
Kopparna på mitt lunchställe är lite missfärgade.
- Och när vi använder svinto blir de tillslut ännu värre, för man repar ytan lite, säger en av de trevliga unga tjejerna bakom disken.
- Men prova grovsalt, sa jag.
- Grovsalt?

Man måste ju föra arvet vidare till de unga.

*****

7 kommentarer:

  1. - Man är ung så länge man lär .

    I det här fallet kanske också - Man är ung så länge man lär ut...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Turtlan: Jag fick dessutom stöd av en äldre dam bakom mig i kön, som vidimerade mina goda råd. :-)

      Radera
  2. Anonym19:36

    Det går ju bra med vanligt salt också! åtminstone missfärgning p g a té. ellem

    SvaraRadera
    Svar
    1. ellem: Det kanske det gör. Men jag tycker grovsalt slipar bättre. Vanligt salt löses upp för snabbt. Men det kanske hänger i hop på om det är te eller kaffe.

      Radera
  3. Tur att du inte talade om vad de bör vara uppmärksamma och reagera på är ifall det fälls ut oxider på ytan, då är det farligt. Missfärgning = oxid.

    SvaraRadera
  4. Svinto? Kan folk inte diska för hand längre? Det är ju bara att gnida
    med den ruffiga sidan på en vanlig svamp av scotchbritetyp, men inte
    så vass och hård! (Köps i flera fula färger och flerpack på t ex
    Coop).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annika: Det är nog mycket som glöms av gamla praktiska och fungerande rutiner. Det mesta kan ju göras via smartfånen nuförtiden. ;-)

      Radera

Välkommen att kommentera.