Mat och sån't

lördag, februari 15, 2014

Vad sägs . . .

. . om att äta en enkel tranbärsbrässerad kyckling med rotfruktskompott och ett gott vin därtill.

Jag hade inget emot det, eftersom jag stod vid spisen.

*****

3 kommentarer:

  1. Allmycke: Bryn kyckingfiléer i smör, kryddade och saltade. Häll 3 dl tranbärsjuice i pannan och låt filéerna sjuda i tio minuter, efter att ha tillsatt grönsaks- eller hönsbuljong.

    Ta upp kycklingen och varmhåll i folie och lägg tärnade rotfrukter (valfria sorter) i buljongen och låt sjuda i tio minuter. Red därefter med maizena, lägg i kycklingfiléerna en stund.

    Servera.

    Svårare än så är det inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ovanstående gjordes för två personer.

      Radera

Välkommen att kommentera.