Mat och sån't

onsdag, augusti 20, 2014

Rivstart

Jag kan inte beskriva de första dagarna efter semestern som något annat än en riktig rivstart. En burnout, för att tala biltokigas språk. Jag tillhör inte den kategorin och gillar alltså heller inte en arbetsdag fylld av ärenden som inte blir färdiga, eftersom man hela tiden får ta tag i något nytt.

Övertid tre kvällar i rad gjorde att vi beslutade oss för något trevligt på onsdagskvällen. Middag på nya Savoy här i stan. En ganska positiv upplevelse. Personalen gjorde så gott den kunde och stack inte under stol med att de inte behärskade all logistik till hundra procent. Servitrisen visste inte vad dessertmenyns "Clafoutis" var för något.
 - Det är min första dag, sa hon. Jag måste gå och fråga.
Inget låtsaskunnande och skämmande för att hon inte visste.

Hon var uppriktig.
Det vinner i längden.

Vår delvis soliga dag, ja efter lunchskyfallet alltså, slutade i nytt skyfall.
Just precis, när vi skulle gå hem.


*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.