Mat och sån't

onsdag, november 05, 2014

Men ...

.. äter du aldrig korv? Den frågan får jag då och då. Och jag förstår att den ställs för att jag oftast presenterar "festmat" från helgerna här på bloggen.

Men nu är det andra bullar, som gäller. Oftast.

Således blev dagens lunch en god närstoppad (I detta fall Jokkmokks många gånger prisbelönta.) korv av god kvalitet. Stekt med lök, svart trumpetsvamp och körsbärstomater. Ekologiskt förstås, förutom korven. Serveras med röda linser, varsamt kokta med timjan, och en god senap.

Det tog en halvtimme från start till mål att få på bordet. Mest beroende på att svampen skulle ligga i blöt en stund.

Gott? - Jo, annars hade du inte fått veta.

*****

2 kommentarer:

  1. Anonym20:49

    Korv har en tendens att smaka sådär. Men en bra färsk kryddad korv kan vara så gott. Mumsigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej marlineblogg. Kul att du hittat hit. Precis som du säger, så kan korv smaka sisådär. Verkligen! Men ovannämnda Jokkmokksdito är ett av undantagen.

      Radera

Välkommen att kommentera.