Mat och sån't

måndag, november 03, 2014

Sveriges fulaste soppa

Snygg blev den inte ...

Hittade ett halvt broccolihuvud, en jättemorot, en palsternacka, en halv rödlök och en halv påse babyspenat, när jag dök in i kylen för att se hur kvällens middag kunde tänkas bli till.

Jag slantade moroten och palsternackan och kokade dem mjuka. Sista minuten satte jag till broccolibuketten (även den skivade stjälken) och lät det koka med en stund. Tillsatte även saft av en halv ekologisk citron (Allt annat var ju ekologiskt, så varför inte?).

Hällde av det mesta av vattnet och körde sedan grönsakerna i matberedaren. Det blev en gräsligt brungrönorange massa (den var inte vacker), som jag föste tillbaka i pannan.

Hackade den halva rödlöken och dök in i kylen igen för att se vad mer som kunde användas.

Se där ... Lite överbliven stekt köttfärs från tacosfredagen, makaroner från i torsdags, och några skivor gott bacon som blivit över från förra helgen. Allt kunde användas.

Nästan uppäten god restsoppa
Småskuret bacon och lök frästes i grillpanna och lämpades ner i massan. Köttfärsen var ju redan stekt så det räckte.

En halv burk crème fraiche hittade jag också. Och en halv liter vatten. Allt ner i pannan för ett uppkok.

Smakade av med grönsaksbuljong, lite (en matsked, kanske) ättiksprit och peppar. Och sen smaka av.

Hm! ... Lite för syrligt kanske. Balansera med socker. Jag tog 1½ tesked. Högst!

Smakar av och ............
Mmmmmmmmmmmmmmmm - ljuvligt gott.

Serverade med ostmacka.

*****

4 kommentarer:

  1. Och gott om tid :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Elisabet: Det tog tjugo minuter, så försök inte komma undan! ;-)

      Radera

Välkommen att kommentera.