Mat och sån't

lördag, december 06, 2014

Som vanligt ...



.. blev det god mat framåt kvällen. Jag bjöds på torskrygg bakad i ugn med rökt lax och Västerbottenost.

Gott vin. Ett litet fynd igen. Ekologiskt För 69 Kronor. 


☆☆☆☆☆

6 kommentarer:

  1. Det vinet blev jag tipsad om för någon vecka sedan. Toppenbra!
    Jag letar alltid efter den ekologiska skylten när jag köper vin.
    Ett rött ekologisk som är bra heter Amaltea. Hoppas jag skriver rätt men ganska säker. En getliknande djur på etiketten har det också.

    Skål på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Amaltea de Loxarel, menar du. Ska testas.

      Radera
  2. Och vacker etikett var det också, med fisken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Elisabet: Det bidrog faktiskt till att jag köpte detta, för mig obekanta vin.

      Radera
  3. Det var det jag drack till min skaldjursrisotto för ett par helger sen. Jag brukar inte alltid tycka om sauvignonviner, gillar de lite fetare vita vinerna bättre. Men till fisk och skaldjur är det helt OK. Den var överraskande god tyckte jag. Man får leta i högre prisklasser för ett gott vitt vin än ett bra rött. Ett tips: La Gascogne med hälften sauvignon är ett bra vitt som passar till det mesta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingela: La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng Sauvignon är ett säkert kort. Därtill ett av våra absoluta favoriter.

      Och jag håller med. Vitt vin kräver ofta att man lägger på en slant för att det ska bli gott. Men "gåddvinet" var ett undantag..

      Radera

Välkommen att kommentera.