Mat och sån't

torsdag, april 02, 2015

Lunchfri ...

.. dag, betyder tidig middag. Skärtorsdagen i mina trakter infaller alltsomoftast på en torsdag. Vad är väl då naturligare än att äta ärtsoppa?

Denna gång en kravmärkt sort, helt vegetarisk, som vi själva förstärker med närproducerad torkad skinka (bättre än Serrano) i millimetertunna skivor. 

Till det serveras finskt rågtunnbröd (också det papperstunt), gott och sprött med en stark ost. Naturligtvis också varm punsch. Från Trosa.


*****


5 kommentarer:

  1. Åååå så gott! Jag är en stor ärtsoppevän!

    Mums mums! Å gärna med punsch!

    Glad Påsk på er där ute i skogskanten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det gott. Men det blir ändå ganska sällan av någon anledning.

      Glad påsk till er också.

      Radera
  2. Skinkan såg jättegod ut, kan man få veta vilken sort det är?
    Trevlig påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nyhléns Hugosons.

      Radera
    2. Tack för snabbt svar, ska testa den vid tillfälle.

      Radera

Välkommen att kommentera.