Mat och sån't

torsdag, april 16, 2015

När man jobbat får man skörda

Tisdag = jobbdag. Idag med diverse göromål. Nyanställning. Testutvärdering med planering för framtiden. Personalsamtal. Rapportering. Uppdatering internblogg, Facebook, och hemsida. Och lite annat. En lunch med goda vänner hanns också med, fast det blir ju inte jobb, förstås.

Hemåt på eftermiddagen via Teliabutiken. Fick bra tips av serviceproffs.
-----

Nu börjar kumquatsäsongen. Skördearbetet i hettan på balkongen. Dagens byte: 126 gram. Försök få till den vikten på tre kumquats i affären! Skulle tro att det blir 26 gram för tre stycken.

Men i den norrbottniska solen blir det annorlunda. Tunga, stora (den största på bilden är 8 cm lång) och saftspända.

De blir bra till en frisk sallad, eller till en marmelad.

Avnjutes i tunna skivor med skal och allt. Hur goda som helst.

Avundsjuk?
Det har du all anledning att vara.


*****

2 kommentarer:

  1. Anonym18:46

    Ja,okej, jag är avundsjuk. De är vansinnigt goda och uppfriskande.Som marmelad har jag aldrig testat dem, dock. Låter som om det skulle smaka härligt på en rostad brödskiva. Eller kanske till någon ostsort som rör på sig utan hjälp?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra tips. Har aldrig provat med ost, men det är säkert gott.

      Radera

Välkommen att kommentera.