Mat och sån't

måndag, maj 11, 2015

Vi lämnar ...

.. bergstrakterna och åker mot huvudstaden. Genom gröna skogar och fält, mot en väntande båttur. Här finns världens enda båthiss. Den lyfter båtarna från en kanal till en annan i ett enda svep. Trettiofem meter på fyra minuter. Det motsvarar sju slussar.

Landets största stad möter vi några timmar senare. Ett första intryck är att det är väldigt rörigt och svårorienterat. Men efter en vilostund på hotellet, som ligger mitt i gamla stan, bär det ut för att jaga rätt på något att äta. Och då visar staden ett annorlunda ansikte. Gammalt och vänligt. Vi hittar en fiskrestaurang där vi får halstrad lax med en del märkliga tillbehör. Vad sägs om tång? Eller friterade oxkindsbollar.

Allt går ner, liksom en äppelkaka innan vi går mot hotelllet igen. Där fastnar vi i baren tillsammans med andra medresenärer. Surr om ditten och datten.

Men vi säger tack och godnatt.


*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.