Mat och sån't

fredag, juni 26, 2015

Enkel sommarkyckling

Ikväll blev det enkelt. Små kycklingfiléer på sommargrönsaker. Gott!

Såhär gör du.

Marinera lagom antal små (delade finns att köpa) kycklingfiléer i rapsolja, salt, citronpeppar, basilika och balsamvinäger. Blanda efter smak. Snabbast och bäst går det att marinera i plastpåse. Några timmar räcker.

Ansa och skär lämpligt stor fänkål till fina strimlor. Skär tomater (helst körsbärs- eller liknande) i klyftor, och ansa haricotsverts. Skiva en stor kumquat, eller flera små, i tunna skivor.

Bryn kycklingen tills den är genomstekt. Ta upp och låt vila. Fräs grönsakerna mjuka i separat stekpanna.

Hetta upp kycklingpannan igen och lägg i kycklingfiléerna och häll på en skvätt rödvin (se nedan!). Bräsera.

Servera direkt i varma tallrikar, där du redan lagt upp grönsaksjoxet. Häll rödvinsskyn på köttet.

Ät!

Vi drack Italian Zinfandel till detta. Passade utmärkt.

*****

2 kommentarer:

  1. Anonym19:03

    Tack för receptet. Himla gott blev det!
    Inga

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det, Inga. Kul att du testade.

      Radera

Välkommen att kommentera.