Mat och sån't

torsdag, mars 24, 2016

Bättre förr

Jag är ingen godisätare. Fjolårets påskgodisburk hittades i ett skåp i stugan för snart två veckor sedan. Oöppnad!

Kanske hade den blivit kvar, för att jag vet att den inte innehåller min favorit. Var tog de vägen, påskäggen? De där rätt stora (2cm långa), färgglada, fläckiga och lätt transparenta äggen, som var hårda utanpå och mjuka inuti. Så mjuka att det till och med var lite vätska i kärnan. Kändes lite som gamla punschpraliner.

Här finns inget att hämta, tro mig!
De verkar inte finnas nuförtiden. En av mina f.d. kolleger, nu pensionerad, kom in på jobbet häromdagen och förärade oss med två stora skålar med påskkarameller. Jag frågade henne om hon hittat några av den sorten jag beskriver ovan.
 - Näe! Dom har jag inte sett på decennier. Och det var mina favoriter också, sa hon.

Någon som spanat in sådana?
Å du .... Jag betalar gärna extra sockerskatt. Mycket gärna!


*****

4 kommentarer:

  1. Jag hade glömt bort dem. Gillade dem också. Nu för tiden äter ja bara choklad, smågodiset får vara för min del.
    Glad Påsk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Choklad av god kvalitet är nästan grönsaker. Eller hur?

      Radera
  2. Anonym19:57

    Jag vet precis vilka du menar,vansinnigt goda, men har inte sett till dem på flera år. Men Jelly Beans-äggen duger rätt bra! :-)

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.