Mat och sån't

lördag, mars 05, 2016

Dagsverke

Det är inget latmansgöra att vara på skidåkarhelg. Tidig väckning för att hinna med att förbereda den stadiga frukost som krävs för att orka med en dag i backarna. Visserligen finner man ibland anlednig att fylla på med en fika i backen. En lunch är också att vänta. Men frukosten är viktig som grund, innan man är redo för jobbet.

Många timmar blir det trots att vädret är lite surmulet. Inte förrän liftarna stannar klockan 16 drar vi den sista  härliga branten, som i stort sett stannar vid stugan.

After ski är nästa etapp i skiddagens gång och innan dusch och bastu tar vid. Och framåt kvällen går förstås ut och äter reninnanlår.
 - Tänk vilka suveräna råvaror vi har här i norr, säger Mats.
Vi andra håller med. Köttet är suveränt fint tillagat och vi kostar på oss ett dyrt, mycket dyrt vin, som vi njuter i små klunkar.

En alltigenom lyckad avslutning på en bra dag.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.