Mat och sån't

torsdag, mars 09, 2017

Försökskaniner

Ikväll fick vi för oss att vi skulle äta ute på krogen. Bara för att. Och vi valde en av de bättre här i stan. Bistron i Norra hamn.

Mycket folk, men proffsservitören Anders (gift med f.d. kollega till mig) sa:
 - Vänta lite, så ska jag ordna ett fönsterbord.
Den där väntetiden blev sisådär 1 minut och 27 sekunder.

Vi valde reninnanlår med västerbottensostgnocchi, shiitakesvamp och rökt fläsk. Urgott!
Men innan huvudrätten fick vi också in surdegsbröd och en liten aptitretare som såg ut som ravioli, nästan. Den låg i en god buljong och fyllningen var gåslever.

 - Vill ni testa lite nya desserter. Vår kock håller på att ta "konstruera" nya, som alltså inte finns på menyn än.
Vi tackade ja till det erbjudandet. Dessert hade vi ju bestämt att vi skulle ha.
In kom en åkerbärsglass på ett kolakex. I glassen fanns mandel och pistagenötter och runtom fanns toppar av en god "sås". Benke fick en chokladpudding med vispad mjölk (!?) och en kanelmunk. Vi skiftade efter att vi ätit halva var, så att vi båda kunde ge våra omdömen.

Mätta och nöjda bad vi om notan. Jo, vi hade ju tagit den dyraste huvudrätten, förstås. Och det enda glaset vin var heller inte det billigaste. Men någon dessert och något kaffe dök aldrig upp på notan!
 - Nä. Ni var ju försökskaniner. Ni skulle ju testa.

Så fungerar det här i Luleå.

Hemåt i nysnöad, vinterfräsch stad.




*****

2 kommentarer:

  1. Vilken tur ni hade .Såg ju jättegott ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det. Men den där chokladkoppen var lite för mäktig, särskilt med kanelmunk. Det sade vi till om.

      Radera

Välkommen att kommentera.