Mat och sån't

söndag, april 02, 2017

Strykande åtgång

Ett middagstips såhär på söndagskvällen kanske passar bra. Det här var dessutom väldigt enkelt.

Eget påhitt, förstås.

Du behöver
  • En spis
  • En stekpanna
  • En ugnsform
  • En matberedare
  • Färsk vitkål
  • Morötter
  • Lax
  • Pasta
  • Chèvre (Krav på att du kan uttala det.)
  • Kryddor
Börja med att skiva morötter och vitkål fint i matberedare.
Fräs i smör, utan att bryna, sprinkla med lite balsamvinäger och lägg över fräset i en ugnsfast form. Salta. En liten (halv tesked) mängd socker strös på.

Tärna laxen i lagom stora bitar och bryn dem. Krydda med citronpeppar och salt. Ta av från värmen, så att laxen inte blir torr.

Koka pastan.

Häll pastan över vitkål- och morotsfräset. Lägg laxbitarna ovanpå tillsammans med chèvre som du fördelar i små bitar. Krydda med basilika.

Gratinera hela rasket i 225 grader. Gärna i varmluftsugn med övervärme i 5-7 minuter.

Klart att servera. Lägg lite snygga babyspenatblad över som dekoration.

Ät!


Receptet finns också här i högermarginalen - Pastalax.

*****

2 kommentarer:

Välkommen att kommentera.