Mat och sån't

onsdag, december 06, 2017

Fin mat

Äter pitepalt till lunch. Gott, även om den inte är hemtillverkad. Det finns faktiskt god palt i affären här i norr.

Lite föraktad är den väl av vissa.

Men då tänkte jag ...

Potatis och mjöl blandas till en smet, fylls med gott fläsk och kokas: Palt.

Potatis och mjöl blandas till en smet. Det är allt. Kokas: Gnocchi.

Palt kan alltså betraktas som norrbottensgnocchi.

Nu blev det finmat, va?

*****

6 kommentarer:

  1. Åååhhhh....Pitepalt...min svärmor gjorde världens bästa....nu blev jag så sugen. Tyvärr finns det ingen anständig palt i affären här...eller palt överhuvudtaget. Som tur är kan maken koka.

    SvaraRadera
  2. @Ruta Ett.

    Jamen, då får du ju hemlagad pitegnocchi. Exklusivt på min ära.

    SvaraRadera
  3. Dags att koka palt, ser jag.

    SvaraRadera
  4. @Elisabet.

    Det blir säkert uppskattat.

    SvaraRadera
  5. Duär rolig du Bert😂😂

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.