Mat och sån't

fredag, december 22, 2017

Och däääär ...

.. blev de nydanade julköttbullarna klara.
- Nydanade, undrar du.
Jo. De är gjorda på suovasrökt renfärs. Jag har aldrig provat förr.

Kryddade med rödlök, peppar, citron, ett uns kretensiskt röksalt och en knivsudd socker.

Provsmak gav högsta betyg.

*****

5 kommentarer:

  1. Nu himlade Pite-maken med ögonen! Det lät väldigt spännande - särskilt för en sörlänning.

    SvaraRadera
  2. @Ruta Ett.
    Hoppas jag inte orsakade något svimningsanfall.

    SvaraRadera
  3. Suovas och så lite kretastänk - crossover som låter himmelskt. Älskar suovas, men trots uppväxt m renkött har jag nog aldrig ätit renFÄRS. God jul önskas från såväl B som mig!

    SvaraRadera
  4. @Thalassa.

    Vi har det så väl förspänt här att vi har en stationär butik, som bara säljer ren, älg, och annat vilt. Dessutom kommer ett företag som heter Sapmi Jokkmokk med jämna mellanrum med sin utmärkta butik på hjul. Stor variation i utbudet och en hel del nytänkande emellanåt också. Det är i stort sett det enda kött vi köper. Handlar aldrig vanligt nötkött på COOP eller ICA.

    SvaraRadera
  5. @Bert Det var nära!

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.