Mat och sån't

tisdag, mars 12, 2019

Vår bästa tid är nu

Jag gillar vinter. Och sommar. Och höst. Och vårvinter. Den sistnämnda träder vi in i nu i mars. Med ofta slösande sol över vita vidder. Obarmhärtigt ljust ibland. Solskyddsfaktor 50 på näsan om man inte vill se ut som en clown.

Idag öppnade vi uteserveringen på "patio väst" för första gången i år. Där kunde vi sitta och njuta vårt nymalda kaffe, äppelkaka och rånepepparkakor, en bra stund. Vindstilla och tyst, förutom silverklockorna som blåmesen ringde flitigt med.

Ett och annat stridsplan blåste också förbi. Här pågår en stor internationell övning med NATO och flera andra länder. Flygplatsen i Luleå är bas, men det mesta sker kring finska gränsen.

Tyvärr har vi saker att uträtta i stan tidigt imorgon, så vi åker hemåt på eftermiddagen. Jag hade gärna stannat ytterligare någon dag.

 *****

2 kommentarer:

  1. Ja, jag håller med, vårvintern är för mig den helt klart bästa tiden hemma. Och hösten. Ingen mygg är det heller (ja, nu i alla fall).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och det bästa är, att vi inte har mygg på sommaren heller. Lätträknade i vilket fall.

      Radera

Välkommen att kommentera.