Mat och sån't

fredag, april 12, 2019

Äntligen

Så kom den då; dagen vv, som i vårvinter. I sin snyggaste modell. Strålande sol, vindstilla och vit snö.

Med solskyddsfaktor 50 på näsan kunde vi sitta och njuta eftermiddagskaffe på altanen. Lyssnar på bofinkens idoga försök att få sig en fru. Ser den första fjärilen flygande över snön och årets första koltrast.

Aftonen kommer med god middag. Röding med en god romsås. Ett gott vin.

Solen smyger ner bakom skogen, men håller sig länge kvar på andra sidan fjärden.

Vårvinter.


*****

4 kommentarer:

  1. Här blir det fiskbilens halstrade lax med romsås till middag idag. Potatisen puttrar på spisen nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmmmm ...

      Vilken fiskbil brukar du handla av?

      Radera
    2. Rönnbäcks handlar vi av. Idag blev det nämnda halstrade lax, rödingfilé och en rejäl bit gravlax (som jag ska göra laxpudding av). Gravar lax själv också men nu hade jag helt slut frysen. Favoritfisken är röding och det är den jag alltid köper av Rönnbäcks men sen så slinker det ju alltid med något extra. Dom är duktiga säljare!!

      Radera
    3. Jo. Han kan, den där Rönnbäck.😁

      Radera

Välkommen att kommentera.